Završna konferencija EU projekta “Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života”

U Hrvatskom saboru, 19. prosinca održana je završna konferencija projekta Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“. Projekt se provodio tijekom 2016. i 2017. godine uz financijsku podršku Europske unije u okviru programa REC (rights, equality, citizenship). Partneri na projektu su bili Hrvatsko narodno kazalište Split u Splitu, Udruga Riječi/prave/predstave i Spona code (MAMFORCE), a projekt su podržali Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Tijekom konferencije predstavljeni su projektni rezultate koji ukazuju kako stvarne ravnopravnosti žena i muškaraca neće biti dok god će privatne obaveze – kao što su briga o kućanstvu, djeci i starijim članovima i članicama obitelji – isključivo ili prvenstveno biti odgovornost žene i dok god će se smatrati da je to njezina prirodna uloga. Na kraju konferencije dodijeljene su nagrade MAMFORCE standarda Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, Hrvatskoj elektroprivredi, Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Poslovnoj inteligenciji i Verso Altima. Po prvi put dodijeljene su i DADFORCE nagrade koje su zaslužili Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti i Poslovna inteligencija.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, konferenciji je prisustvovao Darijo Jurišić, zamjenik pravobraniteljice.

Prilagodba