U Vukovaru održan stručni skup ˝ Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝

U četvrtak, 2. studenog 2017. u prostorijama Gradske knjižnice Vukovarodržan je stručni skup ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝. Skup u Vukovaru je 17. po redu skup koji već drugu godinu za redom organizira Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i županijskim komorama.
Prisutnim poslodavcima uvodnim su se riječima obratili Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje HGK i Mira Pekeč- Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. U svojim uvodnim izlaganjima istaknuli su važnost educiranja poslodavaca s ciljem upoznavanja s mogućnostimakoje su im na raspolaganju pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom. Predavači na skupu govorili su zašto je važno radi podizanja konkurentnosti zapošljavati osobe s invaliditetom, zatim o poticajima koje isplaćuje Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, uslugama centara za profesionalnu rehabilitaciju te o aktivnostima koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanjei iskustvima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom. Predstavljena je i internet stranica www.zaposliosi.hr, projekt pokrenut s ciljem približavanja poslodavcima teme zapošljavanja osoba s invaliditetom i poticanja na aktivan pristup u njihovom zapošljavanju. Zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom naglasila je važnost razumne prilagodbe pri zapošljavanju i radnim procesima.Idući skupovi ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝ održat će se u Bjelovaru i Koprivnici08. studenog 2017. godine.
Više na https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-bjelovar/strucni-skup-zaposljavanje-i-rad-osoba-s-invaliditetom-prilika-a-ne-namet-u-bjelovaru-najava i https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica.

Prilagodba