Sastanak sa županom Osječko-baranjske županije

Sastanak sa županom Osječko-baranjske županije

30. svibnja 2018.Kategorije: Novosti

Sastanak sa županom Osječko-baranjske županije

U Osijeku je 24. svibnja održan sastanak sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivanom Stanić. Sastanku su iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovali zamjenici pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić.
Teme sastanka bile su uređenje prostora za rad i skorašnje otvorenje Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Osijeku, buduća suradnja na aktivnostima u korist osoba s invaliditetom koje žive u Slavoniji i Baranji, kao i razmjena informacija o svim aktualnim izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom u ostvarivanju svojih prava.
Tijekom sastanka istaknuto je kako je upravo na inicijativu ove županije i organizacija osoba s invaliditetom iz Slavonije pred samom realizacijom otvaranje prvog područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Osijeku, kao jednog od tri područna ureda planirana strateškim planom, a koji će svojim radom pokrivati cjelokupno područje Hrvatske i na taj način osigurati svim osobama s invaliditetom i roditeljima djece s teškoćama u razvoju dostupnost informacija o pravima i načinima ostvarivanja prava.

Podijelite ovu objavu s drugima: