Radionica: Promicanje prava osoba s invaliditetom u ESI fondovima

Radionica: Promicanje prava osoba s invaliditetom u ESI fondovima

28. studenoga 2017.Kategorije: Novosti

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a u suradnji s Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, 1. prosinca u prostorima Ministarstva uprave, održana je druga od ukupno tri radionice za jačanje kapaciteta koordinatora za nediskriminaciju za Operativne programe „Konkurentnost i kohezija“ i „Učinkoviti ljudski potencijali“. Ova radionica pod nazivom „Promicanje prava osoba s invaliditetom u ESI fondovima“ dio je Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije 2017.-2019, Mjere 1.2 Jačanje kapaciteta koordinatora za nediskriminaciju, čije je provođenje planirano u suradnji s uredima pravobranitelja do kraja 2017. godine.

Na samom počeku radionice, sudionicima su se obratili državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, uvodnu temu o osobama s invaliditetom, pojmovima razumne prilagodbe i univerzalnog dizajna, te glavnim strateškim dokumentima, predstavila je Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice. U edukaciju su bili uključeni Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatski savez slijepih, Hrvatski savez gluhih, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Put u život” – PUŽ, kao i predstavnici ustanova u kojima žive osobe s intelektualnim i psihičkim teškoćama – Udruga Susret, Centar za pružanje usluga u zajednici Ti kao i ja Osijek, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Centar za rehabilitaciju Stančić.

Udruge i ustanove su na radionici predstavile svoj rad i iskustva u prijavi i provedbi EU projekata. Cilj edukacije je bio produbiti znanja imenovanih koordinatora i njihovih zamjena o promicanju prava osoba s invaliditetom kao i upoznavanje s primjerima aktivnosti koje bi se mogle koristiti prilikom izrade poziva za dodjelu bespovratnih sredstava. S obzirom na rasprave, pitanja sudionika i odgovore izlagača tema, cilj je ostvaren.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave