Promocija 9. broja biltena „Pro bono“

Promocija 9. broja biltena „Pro bono“

8. svibnja 2018.Kategorije: Novosti

Promocija 9. broja biltena „Pro bono“

U Zagrebu, 8. svibnja,održana je promocija 9. broja biltena „Pro bono“, službenog glasila Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U ovom novom broju odabrane su teme o pravnim problemima s kojima su se u prošloj akademskoj godini građani najčešće obraćali Pravnoj klinici. Budući da je jedna od aktualnih tema bila potraživanje dospjele, a neisplaćene plaće od poslodavca, tijekom promocije održano je posebno izlaganje o ovoj temi. Na promociji se moglo čuti i kako je od svog osnivanja 2010. godine do danas Pravna klinika obradila više od 12.000 predmeta građana, a o važnosti Pravne klinike govori i podatak kako je do sada sklopljeno 48 sporazuma o suradnji s različitim partnerima, među kojima su i sporazumi sa svim uredima pravobranitelja.Pravna klinika sudjeluje u integralnom sustavu pružanja besplatne pravne pomoći osobama koje za pravnu pomoć imaju opravdani interes te je ne mogu ostvariti iz drugih izvora ili bi je ostvarivanje moguće samo uz trošenje sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom promociji je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Digitalne (online) verzijeraniji brojeva možete pronaći na poveznici: https://www.pravo.unizg.hr/izdavacka_djelatnost/casopisi_pravnog_fakulteta/pro_bono

Podijelite ovu objavu s drugima: