Predavanje na Policijskoj akademiji

Predavanje na Policijskoj akademiji

19. lipnja 2018.Kategorije: Novosti

Predavanje na Policijskoj akademiji

Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je na Policijskoj akademiji 19. lipnja predavanje polaznicima/cama Specijalističkog tečaja za maloljetničku delikvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji Ministarstva unutarnjih poslova na temu „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom i suradnja s policijom“.
Kroz izlaganje polaznici su upoznati s ovlastima i nadležnostima Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, radom same institucije, odgovarajućom terminologijom oslovljavanja osoba s invaliditetom, važnosti Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, zakonskim i podzakonskim okvirima iz nadležnosti postupanja policije koji se odnosi na osobe s invaliditetom, te primjerima iz prakse i savjetima za buduća postupanja i slučajeve. Poseban je naglasak stavljen na zločine iz mržnje, odnosno razlikovanje pojmova diskriminacija osoba s invaliditetom, zločin iz mržnje, govor mržnje i incident iz mržnje.
Zaključno, potrebno je istaknuti dobru suradnju između Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Ministarstva unutarnjih poslova, posebice kada se radi o edukacijama. I ovog je puta prepoznata potreba za nastavkom kontinuirane suradnje na edukacijama policijskih službenika.

Podijelite ovu objavu s drugima: