Osnivački sastanak 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Osnivački sastanak 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

25. siječnja 2018.Kategorije: Novosti

U Zagrebu je 25. siječnja održan osnivački sastanak 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Članovi 2. saziva Stručnog savjeta kao predstavnici akademske zajednice i predstavnici organizacija, saveza i udruga osoba s invaliditetom, izabrani su na Javnom pozivu pravobraniteljice koji je bio raspisan u studenome, a okončan objavom rezultata u prosincu 2017. godine.

Članovi Stručnog savjeta izabrani su na vrijeme od 12 mjeseci s trajanjem izbora od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

Tijekom sastanka novo izabrani i ponovno izabrani članovi i članice, odnosno njihovi zamjenici i zamjenice, imali su se prilike upoznati s planom i programom rada za 2018. godinu, predstaviti sebe i svoje motive za prijavu i sudjelovanje u radu Stručnog savjeta, te sudjelovati u raspravi o temama koje se smatraju u ovom trenutku važnim za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Tijekom rasprave bilo je riječi o ranoj intervenciji, deinstitucionalizaciji, organiziranju života i usluga u zajednici, organiziranom stanovanju, provedbi zakonskih i podzakonskih propisa, kao i važnosti razvijanja komunikacijskih modela i poboljšanju komunikacije s donositeljima odluka. Zanimljivost je kako u ovom sazivu Stručnog savjeta nisu samo članovi iz Zagreba, nego i iz Osječko baranjske, Varaždinske i Istarske županije. Svi članovi Stručnog savjeta potpisali su Sporazum o osnivanju i radu Stručnog savjeta.

Izabranim članovima 2. saziva Stručnog savjeta čestitamo na izboru i svima skupa želimo puno uspjeha u radu. Iz Ureda pravobraniteljice sastanku su prisustvovali i sastanak vodili zamjenici pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: