Nacrt prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući

Dana 21. lipnja 2018. godine na inicijativu Anke Slonjšak, pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u Uredu pravobraniteljice održan je sastanak s ravnateljem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, g.Lucianom Vukelićem i suradnicima.
S obzirom na važnost teme koja se odnosila na Pravilnik o uvjetima o načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući, na sastanku su sudjelovali Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a, Veronika Laušin, zamjenica i suradnici Marica Roginić, Nevenka Mirković i Hrvoje Šušković, Ljubica Lukačić, saborska zastupnicate predstavnici Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize Mario Stančić, Saveza društava multiple skleroze Hrvatske Željka Antunović, Saveza društava distrofičara Hrvatske Marica Mirić, Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara Manda Knežević. Osim diskusije o navedenom Nacrtu prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući, Pravobraniteljica je istaknula i druge probleme vezane uz područje dostupnosti usluga u zdravstvu, a koji se odnose na pružanje zdravstvene njege u kući, ortopedska pomagala, o kvaliteti usluge i potrebnim provođenja kontrola te sankcioniranju zlouporaba kao i uključivanju osoba s invaliditetom u savjetovanja/radne skupine vezano uz propise koji se njih tiču, nedostatan broj stručnih radnika diljem RH, dugim lista čekanja, ukidanjem usluga i dr. Kao zaključak dogovoreno je da se vrlo skoro održi novi sastanak kako bi razmotrili usvojene odnosno neusvojene prijedloge koji je zaprimio HZZO tijekom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u razdoblju do 16. lipnja 2018. o navedenom Nacrtu prijedloga Pravilnika.

Prilagodba