Dodjela nagrada “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom”

Dana 02. svibnja 2018. godine na svečanoj ceremoniji dodijeljene su nagrade “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom” najboljim poslodavcima javnog i privatnog sektora u 6 kategorija: javni sektor, mikro poslodavac, mali poslodavac, srednji poslodavac, veliki poslodavac i primjer dobre prakse. Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić istaknuo je važnost integracije osoba s invaliditetom na tržište rada, izmjena i dopuna Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, a posebno važnost osnaživanja sustava profesionalne rehabilitacije.
Nagradu “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom”, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom je nakon višegodišnje stanke ponovno pokrenuo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Ravnateljica Zavoda Damira Benc istaknula je da nagrada pridonosi podizanju društvene svijesti da osobe s invaliditetom mogu uspješno biti integrirane u radnu sredinu, a da im poslodavci mogu prilagoditi uvjete i organizaciju rada. Nagradom se žele istaknuti poslodavci s pozitivnim praksama i iskustvima u zapošljavanju osoba s invaliditetom te se želi postići da se zapošljavanje osoba s invaliditetom stavi u pozitivan kontekst ravnopravnog sudjelovanja na tržištu rada na osnovi specifičnih znanja i vještina. Uključivanjem osoba s invaliditetom u radnu sredinu poslodavci promiču poštivanje različitosti na radnom mjestu.
Poslodavac godine u kategoriji “primjer dobre prakse” je Galeb iz Omiša, a u kategoriji “javni sektor” Makarski komunalac. U kategoriji “mikro poduzetnik” nagradu je dobila tvrtka Punkt iz Pule, a u kategoriji “mali poduzetnik” Bijela harmonija iz Zagreba. Parkovi plus iz Rijeke nagrađeni su u kategoriji “srednji poduzetnik”, a Drvna industrija Klana iz Klane u kategoriji “veliki poduzetnik”. Dobitnicima su uručene slike akademskog umjetnika Alena Kasumovića.
Veseloj atmosferi i lijepom druženju pridonio je nastupom glazbeni sastav gluhih osoba ˝Deaf band Dlan˝. Iz Ureda pravobraniteljice nazočile su zamjenica Mira Pekeč Knežević i savjetnica Natalija Krajnović.

Dodjela nagrada Poslodavac godine za osobe s invaliditetom
Prilagodba