Demonstracija kulinarskih vještina pobjednice američkog MasterChefa Christine Ha

Demonstracija kulinarskih vještina pobjednice američkog MasterChefa Christine Ha

7. lipnja 2017.Kategorije: Novosti

Demonstracija kulinarskih vještina pobjednice američkog MasterChefa Christine Ha

Američko veleposlanstvo u Zagrebu organiziralo je 7. lipnja 2017. prijam na kojem je Christina Ha, pobjednica američkog MasterChefa 2012., osoba s oštećenjem vida, demonstrirala svoje kulinarske vještine. Prijmu i demonstraciji hvale vrijednih vještina uz druge uzvanike prisustvovala je i pravobraniteljica Anka Slonjšak. Također, dana 8. lipnja 2017. Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanje organizira druženje s pobjednicom američkog MasterChefa Christine Ha. Ona će tom prilikom održati predavanje o uspjehu svoje kulinarske karijere, s posebnim osvrtom na prepreke i izazove s kojima se svakodnevno susreće kao slijepa osoba. Krozraz govor s Christine vodit će Iva Šulentić i hrvatski chef Ivan Pažanin, a nakon predavanja posjetitelji će imati priliku za razgovor i degustaciju pogačica koje će prema vlastitom receptu Christine pripremiti s članovima i djelatnicima Udruge UNUO, osobama s invaliditetom koje su educirani kuhari pod mentorstvom predsjednika Udruge Vedrana Habela.

Christine Ha je prva natjecateljica s oštećenjem vida i pobjednica 3. sezone amaterske kulinarske televizijske emisije „MasterChef“ koja je emitirana 2012. godine u SAD-u. Tom prilikom Christina je pobijedila više od 30.000 prijavljenih kandidata te osvojila titulu MasterChefa, novčanu nagradu od 250.000 dolara te mogućnost izdavanja vlastite kuharice. Gordon Ramsay, sudac Masterchefa i poznati svjetski kuhar, za Christinu Ha je rekao kako: „…ima izvanredno nepce, nepce nevjerojatne finoće… Iskreno, znam kuhare s Michelinovim zvijezdam a čiji se tanjuri ne mogu usporediti s njezinima“.
Također, Christine ima magisterij iz likovnih umjetnosti sa Sveučilišta u Houstonu. Trenutno radi na svojim memoarima te piše svoju drugu kuharicu. Njena prva kuharica pod nazivom Recipes From My Home Kitchen: Asian and American Comfort Food doživjela je veliki uspjeh. Također bila je gošća mnogih svjetski poznatih televizijskih kuća kao što je BBC i dr. te putuje širom svijeta kako bi održala motivacijske govore. Su-domaćin je na kanadskom showu kuhanja “Četiri osjetila” i sudac u vijetnamskom MasterChefu. Bitno je spomenuti da je Christine dobila nagradu Helen Keller iz Helen Keller Američke zaklade za slijepe, priznanje koje su nekoć primili i Ray Charles, Patty Duke i Stevie Wonder. Christine trenutno boravi u Houstonu, Texas. Više o ovoj iznimnoj kuharici i osobi možete pročitati na sljedećim društvenim medijima: theblindcook.com, facebook.com/theblindcook, Twitter: @theblindcook, YouTube.com/ChristineHaTube, Instagram: @theblindcook.

Podijelite ovu objavu s drugima: