8. Hair Smile Vrgorac – Frizure s osmijehom

Udruženje obrtnika Vrgorac je i ove godine u suradnji s partnerima organizirao frizersko-humanitarni događaj pod nazivom 8. Hair Smile – Frizure s osmijehom te su tradicionalni susret frizera i humanitarna revija modnih frizura održani 8. i 9. lipnja u Vrgorcu.
Ovaj dugogodišnji projekt prikuplja donacije u svrhu udruge „Osmijeh“ iz Vrgorca te članovi iste udruge sudjeluju u reviji frizura uz bok profesionalnim modelima. Gosti ovogodišnjeg Hair Smile-a, osim frizerske struke su bili i gosti članovi udruge „Bubamara“ iz Vinkovaca, koja je predstavila svoj projekt „Buba bar“, s obzirom da je tematika ovogodišnjeg Hair Smile-a zapošljavanje osoba s invaliditetom u pomoćnim poslovima.
O problemima zapošljavanja osoba s invaliditetom govorilo se na Okruglom stolu u Poduzetničkom centru Vrgorac, s posebnim osvrtom na zapošljavanje u pomoćnim frizerskim poslovima. Na Okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, udruge “Bubamara” iz Vinkovaca te Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.
Osim navedenog i tradicionalnih frizerskih edukacija, provodila se i marketinška kampanja o ovom edukativno-humanitarnom projektu sa ciljem jačanja društvenih vrijednosti.
Tijekom svog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić i savjetnica Natalija Krajnović posjetili su Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Splitu, koji odnedavno djeluje u novouređenom i pristupačnom prostoru.

Prilagodba