Zadar – Wings for Life World Run 2019.

Po šesti put u Zadru se 5. svibnja održava utrka Wings for Life World Run. Jedan dan i očekuje se 9.000 trkačica i trkača, a svi samo s jednim ciljem – malim doprinosom učiniti svijet boljim i trčati za one koji to ne mogu.
U nedjelju, 5. svibnja u 13,00 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run 2019. započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je specifična i po tome što nema ciljne ravnine i završava ju baš svatko u trenutku kada ga sustigne i prestigne presretačko vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača.
Važno je znati kako je stopostotna vrijednost iznosa svih startnina za utrku namijenjena zakladi Wings for Life koja se bavi istraživanjima leđne moždine, a svi se nadamo kako će brojna istraživanja dovesti do lijeka za bolesti izlječenje ozljeda leđne moždine. O ozljedama leđne moždine danas znamo mnogo više, o problemima s kojima se nose ljudi u kolicima mnogo smo više naučili, a početak svibnja postao je rezerviran za utrku koja pomiče granice trčanja, ali prije svega granice razumijevanja, pozitive, potpore i zajedništva.

Ove godine smo osnovali tim za zajedničko sudjelovanje na utrci, pa svi oni koji su zainteresirani mogu se prijaviti u POSI team 2019. Poziv za naš tim možete proslijediti i svima drugima koje bi veselio zajednički nastup na utrci. Prijavu u tim možete naći na ovoj poveznici: https://teams.wingsforlifeworldrun.com/hr/hr/19d5f5742a1911e988560aa5b20af9ce

Prilagodba