Wings for Life World Run utrka 2020.

Wings for Life World Run utrka 2020.

3. svibnja 2020.Kategorije: Novosti

Wings for Life World Run utrka 2020.

Tradicionalna utrka Wings for Life World Run ove je godine u izvanrednim okolnostima izazvanim pandemijom održana 3. svibnja diljem svijeta samo putem aplikacije. Na utrci je od Amerike do Oceanije, od Europe do Afrike, sudjelovalo ukupno 77.103 trkačice i trkača, a svi oni su ponovno trčali za one koji to ne mogu. Utrka se trčala individualno, a započeta je u isto vrijeme na cijelom svijetu.

Najbolji u bijegu od virtualnog presretačkog vozila bili su Nina Zarina iz Rusije koja je pretrčala 54,2 km, te Michael Taylor iz Velike Britanije pretrčavši nevjerojatnih 69,9 km.

I ove će godine cjelokupna vrijednost iznosa svih plaćenih startnina i donacija namijenjenih zakladi Wings for Life biti donirana za istraživanja leđne moždine i kliničke studije s ciljem otkrivanja lijeka za bolesti i izlječenje ozljeda leđne moždine. O ozljedama leđne moždine danas znamo mnogo više, a početak svibnja je i u ovim izvanrednim okolnostima ostao termin rezerviran za utrku koja pomiče granice trčanja, ali prije svega potiče razumijevanje, pozitivu, potporu i zajedništvo.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na utrci je sudjelovao POSI TEAM 2020 i zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: