Utrka Wings for Life World Run 2019.

U Zadru je 5. svibnja održana utrka Wings for Life World Run. Zadar je tako po šesti put kao domaćin bio dio globalne utrka koja se 2019. godine trčala na 323 lokacije u 72 države, a ukupno je prijeđeno 1.203.276 kilometara.

Među 9.000 trkačica i trkača u Zadru i ove je godine bilo puno osoba s invaliditetom, puno onih koji su sudjelovali u kolicima, profesionalnih sportaša, rekreativaca, starih i mladih, svih. Najbolji u Zadru među trkačima su bili Ines Jozić (48,7 km) i Robert Radojković (56,19 km), a najbolji natjecatelji u kolicima Marijana Blažanović (13,7 km) i Aljoša Ažman (23,41 km).

Ove je godine Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom nastupio kao POSI TEAM 2019. Iz Ureda pravobraniteljice na utrci su sudjelovali pravobraniteljica Anka Slonjšak, zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić, savjetnice pravobraniteljice Natalija Krajnović i Ana Bahunek, viši stručni referent Toni Jelinić, a članovi tima bili su i Arijana Milin, Svjetlana Bobinac, Lucija Španja, Lovro Španja i Dragutin Barić. Bio je to jedan dan i devet tisuće ljudi, tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. Dogodine još jači, još veći, čineći dobro.

Sedmo izdanje utrke Wings for Life World Run najavljeno je već sada za nedjelju, 3. svibnja 2020. godine, a na službenoj stranici www.wingsforlifeworldrun.com nalaze se informacije o prijavama za utrku, globalna ljestvicu za 2019. godinu, kao i brojni zabilježeni trenutci utrke.

Prilagodba