UNICEF utrka – Mliječna staza 2018. Zagreb

UNICEF utrka – Mliječna staza 2018. Zagreb

9. rujna 2018.Kategorije: Novosti

UNICEF utrka – Mliječna staza 2018. Zagreb

U Zagrebu su 9. rujna u organizaciji UNICEF-a održane humanitarne utrke Mliječna staza. Utrke su dio kampanje “Svako dijete treba obitelj” koju su zajedno pokrenuli UNICEF i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo. Cilj je utrka povećanje broja udomitelja i osiguravanje brižnih udomiteljskih obitelji za najmlađu djecu koja trenutačno odrastaju u ustanovama. Prikupljena sredstva od kotizacija donirat će se za edukacije i za opremanje udomiteljskih obitelji koje najmlađoj djeci bez roditeljske skrbi pružaju dom.

Tijekom prijepodneva na Trgu kralja Tomislava održane su revijalne dječje utrke na 150 i 300 metara s brojnim zabavnim sadržajima za cijelu obitelj. Utrke na pet i deset kilometara za preko 2.000 odraslih trkača iz čitave Hrvatske i inozemstva na rasporednu su bile poslijepodne, sa startom i ciljem na Trgu Eugena Kvaternika.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na utrkama su sudjelovali zamjenici pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: