U Vukovaru održana premijerno prikazan dokumentarni film “Savršeni svijet”

U Vukovaru održana premijerno prikazan dokumentarni film “Savršeni svijet”

16. svibnja 2023.Kategorije: Novosti

Dana 16. svibnja 2023. godine u Hotelu Lav u Vukovaru, povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je premijerno prikazivanje filma „Savršeni svijet“. Iz Ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom na događanju je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Film „Savršeni svijet“ govori o osobama s intelektualnim teškoćama, odraslim ljudima kojima je potrebno okruženje u kojemu se osjećaju sigurno, prihvaćeno, vrijedno i voljeno. Radnja prati događanja u životu jedne osobe s intelektualnim oštećenjem, ali kroz ta događanja gledatelj se upoznaje i sa životima njegovih prijatelja, članova obitelji i djelatnika udruge Golubica. Kroz film su na zanimljiv način prikazane razne životne situacije u kojima se nalaze glavni protagonisti, s naglaskom na događaje, iskustva i emocije koje doživljavaju kroz sudjelovanje u aktivnostima organiziranim u udruzi Golubica. Film prikazuje i osobe koje im pružaju podršku te se mogu doživjeti i njihovi osjećaji i iskustva stečena kroz rad sa osobama s intelektualnim teškoćama.

Premijernim prikazivanjem filma upravo na Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama željelo se podići razinu svijesti javnosti i cjelokupnog društva o tome da su ove osobe ravnopravni članovi zajednice i da imaju pravo sudjelovati u svim životnim aktivnostima, kao i svi ostali građani.

Producent filma je Igor Grahovac, scenarist i redatelj je Senad Zemunović, a nakon premijernog prikazivanja u Vukovaru film će se prikazati i na brojnim drugim televizijskim kućama u Hrvatskoj.

Podijelite ovu objavu s drugima: