U Vukovaru održan 10. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

U Vukovaru održan 10. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

5. prosinca 2023.Kategorije: Novosti

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca i Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, u Hrvatskom domu Vukovar je 5. prosinca 2023. godine održan jubilarni 10. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha kojemu je prisustvovala Tatjana Kukec, stručna suradnica iz Područnog ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Osijeku.

Projekt 10.-og VUFIS festivala organizirala je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, sa željom da ovakva vrsta susreta obogati društvo i doprinese zajednici promovirajući volonterski rad, potičući socijalizaciju i integraciju korisnika u susjedstvo i lokalnu zajednicu te poboljša suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Uz Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica” Vukovar, na projektu 10.-og VUFIS festivala sudjelovale su udruge i ustanove koje skrbe o osobama s intelektualnim oštećenjem na području Vukovarsko – srijemske županije: Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, Društvo osoba s invaliditetom «Zvjezdice» Gunja, Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići” Vukovar te Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva crvenog križa Županja.

Nakon uvodnih i pozdravnih govora organizatora i pokrovitelja festivala, članovi i korisnici spomenutih udruga i ustanova su kroz pripremljeni umjetnički program (kratke predstave, recitacije, glazbeni program, igrokaz…) prezentirali svoje talente i rad svoje udruge/ustanove. Kako i sam naziv festivala govori, uz osmijeh i radost kako sudionika tako i publike tijekom izvođenja pripremljenih točaka sam umjetnički program festivala je završio pjesmom uz koju je i publika zaplesala.

Po završetku umjetničkog programa u predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba fotografija sa prethodno održanih Vukovarskih festivala igre i smijeha.

Podijelite ovu objavu s drugima: