U Puli održan okrugli stol „Jačanje socijalnih usluga“

U Puli održan okrugli stol „Jačanje socijalnih usluga“

22. svibnja 2023.Kategorije: Novosti

Društvo distrofičara Istre 22. svibnja 2023. godine u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli, održalo je okrugli stol kao završnu aktivnost trogodišnjeg programa Integracijom do socijalne uključenosti oboljelih od mišićne distrofije”, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Pozdravne riječi i prezentaciju programa „Integracijom do socijalne uključenosti oboljelih od mišićne distrofije” održao je predsjednik udruge Društva distrofičara Istre Robert Raste te upoznao prisutne o trogodišnjoj provedbi ovoga značajnog programa kojim su se osiguravale veoma važne socijalne usluge prijevoza, pomoći u kući, psihološke pomoći te terapijskog jahanja. Programom su socijalne usluge putem mobilnih timova učinili dostupnim osobama s invaliditetom iz područja koja su udaljena od sjedišta udruge i nalaze se u nepristupačnim mjestima. Programom se željelo unaprijediti uvjete koji će zadovoljiti potrebe osoba oboljelih od mišićne distrofije s područja Istarske županije te time pozitivno utjecati na njihovu kvalitetu života.

Zuzana Hoti Radolović, koordinatorica Centra podrške 521, predstavila je rad Centra kao inovativnu socijalnu uslugu razvijenu na Urbanom području Pule. Centar pruža socijalne usluge informiranja i savjetovanja, pomaganja, organiziranja različitih aktivnosti i psihosocijalne podrške. Centar podrške 521 razvio je i aplikaciju koja objedinjava na jednome mjestu sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih  usluga s područja Puljštine, a sve u cilju povezivanja pružatelja usluga s krajnjim korisnicima.

Na okruglom stolu savjetnica pravobraniteljice iz Područnog ureda Rijeka Tea Rubeša predstavila je instituciju Pravobranitelja za osobe s invaliditetom s naglaskom na Područnom uredu Rijeka, nadležnim i za područje Istarske županije.

Podijelite ovu objavu s drugima: