U Otočcu održan stručni skup ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝

U Otočcu održan stručni skup ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝

9. listopada 2017.Kategorije: Novosti

U četvrtak, 5. listopada 2017. u prostorijama Županijske komore Otočacodržan je stručni skup ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝. Skup u Otočcu je 15. po redu skup koji već drugu godinu za redom organizira Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i županijskim komorama.
Cilj ovih skupova je rasvijetliti izazove zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz primjere dobre prakse i pomoći poslodavcima da osobe s invaliditetom prestanu doživljavati kao uteg svom poslovanju.
Posebno je istaknuta obveza osiguranja razumne prilagodbe kao preduvjeta stvarnoj ravnopravnosti osoba s invaliditetom u području rada, ali i sve mjere koje omogućavaju poslodavcima da tu obvezu ostvare na dobrobit svog poslovanja i društva. Stoga se kroz predavanja nastojalo poslodavcima dati konkretne odgovore i upute vezano za podizanje njihove konkurentnosti zapošljavanjem osoba s invaliditetom, mogućnosti ostvarenja poticaja koje osigurava i isplaćuje Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, mjere aktivne politike i rad savjetnika za zapošljavanje osoba s invaliditetom pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, zatim koje su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti i poslodavce i koja je uloga centara za profesionalnu rehabilitaciju te mnoga druga pitanja.Odaziv poslodavaca u Otočcu bio je dobar te vjerujemo da će podijeljene informacije i stručna znanja razmijenjena na skupu pomoći poslodavcima za daljnje unapređenje njihovog poslovanja. U raspravi koja je uslijedila prisutni su imali priliku postaviti pitanja stručnjacima te iznijeti svoja iskustva i prijedloge.Idući skup ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝ održat će se u Rijeci krajem listopada. Točno vrijeme i mjesto održavanja bit će objavljeni na stranicama Županijske komore Rijeka https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-rijeka.

Podijelite ovu objavu s drugima: