U Osijeku održana manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“

U Osijeku održana manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“

27. studenoga 2021.Kategorije: Novosti

U Osijeku održana manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“

Dana 26. studenoga 2021. godine na Trgu slobode u Osijeku održana je manifestacija „EU fondovi mijenjaju OBŽ“ tijekom koje su predstavljeni projekti (su)financirani bespovratnim sredstvima iz EU fondova, među kojima je i projekt ADOBE – Accessible Tourism Destinations and Services in Border Areas. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na manifestaciji je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira i provodi informativno-edukativnu kampanju „Dani otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. Tijekom kampanje se potiče korisnike da predstave rezultate svojih projekata koji su (su)financirani bespovratnim sredstvima iz EU fondova te pruže informaciju zainteresiranim građanima o brojnim EU projektima koji su realizirani u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice. Ujedno, manifestacije i događaji tijekom kampanje su prilika i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova da iz prve ruke dobiju sve bitne informacije o tome kako prijaviti i provesti EU projekt te kako realizirati vlastite projektne ideje.
Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, kao regionalni koordinator, u okviru ove kampanje organizirala je manifestaciju „EU fondovi mijenjaju OBŽ“ te na taj način omogućila predstavljanje projekata s područja Osječko-baranjske županije financiranih iz fondova Europske unije. Tijekom manifestacije široj javnosti su na taj način predstavljeni projekti koji se provode na području Slavonije i Baranje, između ostalih i projekt ADOBE – pristupačna turistička odredišta i usluge u pograničnim područjima. Građani i zainteresirana javnost tako su uz pomoć promidžbenih materijala i razgovora sa predstavnicima projektnih partnera imali priliku saznati više detalja projektu prekogranične suradnje (Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020) kojim se želi osigurati pristupačnosti turističkih usluga osobama s invaliditetom. Ističemo da je glavni nositelj projekta Osječko-baranjska županija, a u istomu sudjeluju Županija Baranja kao partner iz Mađarske te Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske i Ministarstvo za ljudske potencijale Mađarske kao podržavajući partneri). Ured pravobraniteljice aktivno sudjeluje u provedbi svih projektnih aktivnosti, a detaljima o samom projektu te korisnim informacijama za turiste i pružatelje turističkih usluga može se pristupiti putem poveznice: https://posi.hr/projekt-adobe/

Podijelite ovu objavu s drugima: