U Osijeku obilježen Svjetski dan borbe protiv karcinoma jajnika

U Osijeku obilježen Svjetski dan borbe protiv karcinoma jajnika

8. svibnja 2019.Kategorije: Novosti

U Osijeku obilježen Svjetski dan borbe protiv karcinoma jajnika

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv karcinoma jajnika, 8. svibnja – ”Tirkizni dan”,Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika “JA KA” Osijek organizirala jebrojne aktivnosti.
Program obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv karcinoma jajnika započeo je 6. svibnja javnom tribinom o ženskom genitalnom zdravlju održanom u Volonterskom centru Osijek, a nastavio se7. svibnja tiskovnom konferencijom u prostorijama Udruge.
”Tirkizni dan” -Svjetski dan borbe protiv karcinoma jajnikaobilježen je 8. svibnja na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, tako što su predstavnice i članiceUdruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika ”JA KA” razgovarale s građanima o oboljenju, simptomima, liječenju i iskustvima žena koje su prošle kroz oboljenje te su dijelile informativne letke o karcinomu jajnika i pozivale građane da se pridruže Udruzi u predstojećim aktivnostima. Također, najavljeno je da će se u razdoblju od 13. do 17. svibnja provoditi posjete pacijenticama liječenim u Zavodu za ginekološku onkologiju s intenzivnim liječenjem, Klinike za ginekologiju i opstetriciju u KBC Osijek.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na obilježavanjusu prisustvovali savjetnik pravobraniteljice Mario Burek i stručna suradnica Tatjana Kukec.

Podijelite ovu objavu s drugima: