U Osijeku obilježen Međunarodni dan volontera

U Osijeku obilježen Međunarodni dan volontera

6. prosinca 2022.Kategorije: Novosti

U Osijeku obilježen Međunarodni dan volontera

U organizaciji DKolektiva – organizacije za društveni razvoj dana 05. prosinca 2022. godine obilježen je Međunarodni dan volontera panel raspravom i svečanom dodjelom volonterskih nagrada u prostorima Kina Uranija u Osijeku. Navedenom događanju prisustvovala je stručna suradnica pravobraniteljice Tatjana Kukec.
Obilježavanje Međunarodnog dana volontera započelo je panel raspravom “Mala” zajednica – velika snaga: (ne)iskorišteni potencijal volontiranja na kojoj su panelisti iznijeli svoja iskustva kroz volontiranje, samu organizaciju volontera, podršku volonterima te ukazali na benefite koje pojedinac stječe volontiranjem te kako kroz volontiranje može doprinijeti zajednici u kojoj djeluje.
Nakon panel rasprave uslijedila je dodjela volonterskih nagrada pojedincima, organizacijama i odgojno-obrazovnim ustanovama koje djeluju za opće dobro na području Slavonije i Baranje. Dobitnici volenterskih nagrada su Šimo Beneš i Silvija Fabijanić, za volonterski angažman pojedinca, Matica umirovljenika općine Čaglin za primjere dobre prakse uključivanja volontera te za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinovaca, Ekonomska škola iz Požege te OŠ Ladimirevci, područna škola Ivanovci.
DKolektiv – organizacija za društveni razvoj razvila se na postignućima 15-godišnjeg djelovanja Volonterskog centra Osijek u području razvoja volonterstva, civilnog društva i demokratske kulture. DKolektiv prema svojoj misiji i viziji počiva na načelima solidarnosti humanosti, uvažavanja različitosti, nenasilja, tolerancije, razumijevanja, odgovornosti i suradnje. Organizacija je to koja je društveno osjetljiva, koja njeguje dijalog i suradnju, štiti ljudsko dostojanstvo i ljudska prava, doprinosi solidarnosti i društvenoj koheziji, aktivno sluša i argumentirano zagovara održivi razvoj, humano, otvoreno i demokratsko društvo.

Podijelite ovu objavu s drugima: