Svečano obilježeno 60 godina rada i postojanja udruga za osobe s intelektualnim teškoćama u Zagrebu i Osijeku

Dana 20. i 23. studenoga, u Zagrebu i Osijeku održane su svečanosti kojima je 60 godina rada i postojanja Udruge za podršku osobama s intelektualnim teškoćama grada Zagreba i Društva za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek.
U Zagrebu je Udruga obilježila svoj rad i postojanje u prostorima KD Vatroslav Lisinski gdje su uz predstavnike grada, institucija, prijateljskih udruga, prisustvovale i zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč- Knežević te savjetnica Vesna Mužina. Svečanost je upriličena pozdravnim govorima, zabavnim programom – bubnjarskom točkom članova, glazbeno plesnom točkom roditelja i članova, te drugim zabavnim točkama kao što je glazbena točka zbora učenika Osnovne škole Prečko.Nakon toga su podjeljene zahvalnice te nastavljeno rođendansko druženje.
U Osijeku, tijekom svečanosti gostima je prikazan dokumentarni film kojim ukratko se predstavila povijest Udruge, aktivnosti koje su se provodile kroz povijest s ciljem ostvarivanja temeljnih ljudskih prava osoba s intelektualnim teškoćama, te aktivnosti kojima se osobama s intelektualnim teškoćama omogućilo socijalno uključivanje i aktivno sudjelovanje u društvu. Također, predstavnici i članovi udruge podijelili su priznanja za rad i doprinos u ostvarivanju ciljeva udruge zaslužnima osobama.
Na samoj svečanosti, osim članova Udruge prisustvovali su predstavnici lokalne i područnesamouprave, institucija i udruga osoba s invaliditetom.Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na svečanosti je nazočio savjetnik Mario Burek.

Prilagodba