Stručni skup ˝Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet˝ u Rijeci

25. listopada u prostorijama Centra za rehabilitaciju Rijeka na Kozali održan je 16. po redu stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet, u organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Županijskom komorom Rijeka.Neka od pitanja na koja smo željeli dati odgovor poslodavcima na skupu su: Koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom? Zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe sinvaliditetom? Koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati? Kakvi poticaji su osigurani i kako ih ostvariti? Kakve su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti? Kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu i što su to zamjenske kvote?
Tom prilikom zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i savjetnica Natalija Krajnović posjetile su Centar za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka, na adresi Lošinjska 16.
Idući skup će se održati 02. studenog 2017. godine u Vukovaru.
Više možete saznati na web stranici Županijske komore Vukovar
http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-vukovar/zaposljavanje-i-rad-osoba-s-invaliditetom-prilika-a-ne-namet
Budući još mnogi poslodavci nisu upoznati s mogućnostima koje su im na raspolaganju kada zapošljavaju osobe s invaliditetom, apeliramo na poslodavce da se odazovu u što većem broju. Vjerujemo da će prepoznati važnost ove teme te iskoristiti priliku da saznaju više o zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom, podijeliti iskustva i izazove na koje nailaze i dobiti odgovore na svoja pitanja.

Prilagodba