SMA CroatiaRun – Atletska utrka za oboljele od spinalne mišićne atrofije

U organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske (SDDH) i Društva distrofičara Zagreb (DDZ) u Zagrebu je na prostoru športskog centra Jarun 8. rujna održana prva atletska utrka „SMA CroatiaRun“. Program utrke održavao se na otoku Trešnjevka, gdje su sve okupljene, male i velike sudionika, kroz program vodili predsjednica Društva distrofičara Zagreb Marica Mirić i voditeljica programa Sanda Radiković. Utrka je organizirana s ciljem podizanja svijesti o liječenju spinalne mišićne atrofije – SMA, bolesti koja uzrokuje slabljenje mišića uz slabljenje i vitalnih organa.

Pozivu za utrku odzvalo se 70-ak natjecatelja, uključujući i djecu oboljelu od SMA, koji ne samo da su sudjelovali u dječjoj utrci na 500 metara, već su nakon svoje utrke mnogi od njih sudjelovali i u utrci za odrasle na 6.500 metara. Ugodno vrijeme, pozitivna i divna atmosfera zasigurno će na ovu humanitarnu utrku sljedeće godine privući još više sudionika.

U muškoj kategoriji najbolji su bili Pavao Kraljević (1. mjesto), Robert Mašić (2. mjesto) i Bruno Pavlić (3. mjesto), a u ženskoj kategoriji Amanda Tomac (1. mjesto), Stella Cvetković (2. mjesto) i Marta Borovec (3. mjesto).

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom utrci su prisustvovali i na utrci sudjelovali zamjenici pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić.

Prilagodba