Sastanak trenera: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

Sastanak trenera: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

1. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Sastanak trenera: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa do sada nisu održavane edukacije Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom u europskim socijalnim fondovima planirane za 2020. godinu. Dobra je vijest da će se osam edukacija održati u jesenskom terminu, sada u novim i prilagođenim okolnostima, održavanjem edukacija mrežnim putem.

Zbog svega toga održan je 1. rujna 2020. godine online godišnji pregledni sastanak trenera i trenerica na kojem je u ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Prema inicijalnim planovima nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Državne škole za javnu upravu, do kraja 2020. godine planirano je održavanje osam edukacija za obveznike koji su zaposleni u državnim i javnim tijelima, odnosno zaposlenika uključenih u kontrolu i upravljanje europskim socijalnim fondovima na područjima mjerodavnih zakona i politika Europske unije i Republike Hrvatske. Od 2015. godine kada je započela ova vrsta oblika edukacija održana je 51 radionica na kojima je sudjelovalo ukupno 1.557 sudionica i sudionika. Tijekom 2019. godine održano je osam radionica na kojima je sudjelovalo 186 sudionika.

Sudjelovanje u održavanju edukacija s ciljem podizanja opće razine svijesti o osobama s invaliditetom i važnosti poštivanja horizontalnih načela od strane zaposlenike državnih i javnih tijela nastavljamo i dalje.

Podijelite ovu objavu s drugima: