Sastanak trenera Državne škola za javnu upravu

Sastanak trenera Državne škola za javnu upravu

14. travnja 2021.Kategorije: Novosti

Sastanak trenera Državne škola za javnu upravu

U virtualnom okruženju 14. travnja 2021. godine održan je prvi ovogodišnji kvartalni sastanak Trenerske mreže Državne škole za javnu upravu. Sastanak je okupio više od pedeset trenera koji kao predavači sudjeluju u realizaciji različitih vrsta edukacija za državne službenike. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na sastanku je sudjelovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Tijekom sastanka koji je iskorišten za razmjenu iskustava i informacija trenera o načinima realizacije oblika edukacija predviđenih programom rada Državne škole za javnu upravu, predstavljeni su nedavno objavljeni priručnici za trenere koji prvenstveno nude kvalitetne i potrebne alate za rad u virtualnim okruženjima. Među sudionicima provedeno je i istraživanje o potrebnim sadržajima, interesima i prijedlozima trenera kako bi se prepoznali sadržaji koji su potrebni trenerima, a koji se mogu realizirati u okviru trenerske mreže Državne škole za javnu upravu.

Pravobranitelj za osobe s invaliditetom godinama sudjeluje u realizaciji radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima (ESI fondovima) za koordinatore za nediskriminaciju iz tijela u sustavu upravljanja i kontrole ESI fondova i predstavnike ustanova, institucija i tijela koja imaju ulogu posredničkog tijela. Edukacije se provode kao nastavak aktivnosti jačanja kapaciteta koordinatora za nediskriminaciju koje su započele još 2017. godine. Radionice se provode u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Državne škole za javnu upravu u suradnji s Pravobraniteljem za osobe s invaliditetom, Pučkim pravobraniteljem, Uredom za ravnopravnost spolova i Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava,
obitelji i socijalne politike.

Podijelite ovu objavu s drugima: