Run of Heart, Jaškovo 2018.

Run of Heart, Jaškovo 2018.

15. rujna 2018.Kategorije: Novosti

Run of Heart, Jaškovo 2018.

Drugo izdanje inkluzivnog međunarodnog sportskog događaja Run of Heart održano je 15. rujna u Jaškovu (nedaleko Ozlja). Ovu jedinstvenu utrku organizirao je Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj kao inkluzivni događaj u kojem sudjeluju sve skupine trkača, svih dobnih skupina bez obzira na postojanje nekog oblika teškoće ili invaliditeta. Koncepcija utrke preuzeta je od utrke Run of Spirit koja se već 10 godina tradicionalno održava u Berlinu. Cilj je da se primjerom inkluzije potiče uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u zajednicu te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva.

Na događaju je sudjelovalo tristotinjak sudionica i sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Kenije, koji su sudjelovali u utrkama za djecu i mlade, utrkama za osobe korisnike invalidskih kolica, utrkama na 2, 5 i 10,5 kilometara, te utrci hodača. Posebno impresivan nastup bio je nastup jednog od najbržih slijepih trkača na svijetu, paraolimpijca i humanitarnog radnika Henrya Wanyoikea i njegovog trkačkog pratitelja Paula Kihumbu Wanyoikea iz Kenije, koji su drugu godinu za redom uveličali Run of Heart utrku na 10,5 km.

Nakon završetka utrka, svi zainteresirani su mogli prisustvovati zabavnim, umjetničkim i obrazovnim sadržajima u dvorištu Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, koje su zajedno s Centrom organizirali Taekwondo klub Ozalj, Udruga za poticanje kreativnosti GEA iz Zagreba i Atletski klub KA-TIM Karlovac. Tako su mali i mladi sportaši i sportašice Taekwondo kluba Ozalj i Atletskog kluba KA-TIM iz Karlovca upriličili sportske radionice, a članovi i članice zagrebačke Udruge za poticanje kreativnosti GEA, uz podršku polaznica likovne radionice akvarela pri Zakladi Zajednički put Zagreb, radionicu oslikavanja 22 metra dugačkog platna pod nazivom „Srce čini čuda“.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom događaju je prisustvovao i sudjelovao u utrci zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: