Radionica o antidiskriminaciji za regionalne koordinatore

Radionica o antidiskriminaciji za regionalne koordinatore

21. listopada 2023.Kategorije: Novosti

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 19. listopada održana je radionica „Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom u ESI fondovima“ za regionalne koordinatore/ice i predstavnike/ce tijela državne uprave. Ova radionica je nastavak edukacija organiziranih zajedno od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Državne škole za javnu upravu, koja je okončana ovom radionicom nakon kontinuirane provedbe od 2015. godine. U okviru radionice zamjenik pravobranitelja za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je izlaganje o pravima osoba s invaliditetom i primjeni Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Uz regionalne koordinatore i predstavnike/ce tijela državne uprave kao ciljane skupine, ovoj su edukaciji prisustvovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Aktivnost je sufinancirana sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a svrha programa edukacije je osiguranje ispunjavanja horizontalnih uvjeta za provedbu operativnih programa iz financijske perspektive EU 2014.-2020. i korištenje financijskih sredstava iz europskih i investicijskih fondova (ESI fondovi) koji se odnose na postojanje mjera za primjenu zakonodavstva Europske unije o nediskriminaciji, ravnopravnosti spolova i poštivanja prava osoba s invaliditetom u području ESI fondova.

Podijelite ovu objavu s drugima: