Radionica o antidiskriminaciji u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima)

Radionica o antidiskriminaciji u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima)

3. prosinca 2018.Kategorije: Novosti

Radionica o antidiskriminaciji u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima)

U Državnoj školi za javnu upravu održana je 3. prosinca četvrta i posljednja ovogodišnja Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima). Svrha radionice je osiguravanje ispunjavanja općih ex-ante uvjeta za provedbu operativnih programa iz financijske perspektive EU 2014.-2020. i korištenje financijskih sredstava ESI fondova koji se odnose na postojanje mjera za primjenu zakonodavstva EU o nediskriminaciji, ravnopravnosti spolova i poštivanja prava osoba s invaliditetom u području ESI fondova.

Dvadesetak zaposlenika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kao javnih tijela koja sudjeluju u upravljanju i nadzoru ESI fondova, upoznali su se s antidiskriminacijom u kontekstu ESI fondova, a posebno s politikama i zakonodavstvom povezanim sa zaštitom prava i interesa osoba s invaliditetom.

Temu o pravnom okviru zaštite prava osoba s invaliditetom, primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, te drugim aktualnostima, izlagao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: