Radionica o antidiskriminaciji

Radionica o antidiskriminaciji

10. svibnja 2019.Kategorije: Novosti

ZNANSTVENA KONFERENCIJA „ OSOBE S DUŠEVNIM SMETNJAMA U SUVREMENOM DRUŠTVU“

U Državnoj školi za javnu upravu 10. svibnja 2019. godine je održana Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima). To je edukacija koja se održava u sklopu programa godišnje izobrazbe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u 2019. godini za sve zaposlenike koji rade u sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova. Svrha radionice je kontinuirano osiguravanje ispunjavanja općih ex-ante uvjeta za provedbu operativnih programa iz financijske perspektive Europske unije 2014.-2020. i korištenje financijskih sredstava ESI fondova koji se odnose na postojanje mjera za primjenu zakonodavstva EU o nediskriminaciji, ravnopravnosti spolova i poštivanja prava osoba s invaliditetom u području ESI fondova (horizontalnih načela).

Temu o pravnom okviru zaštite prava osoba s invaliditetom, primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom s brojnim konkretnim primjerima iz prakse, izlagao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić. Dvadesetak vrlo aktivnih zaposlenika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te gradova (Zagreba, Splita, Osijeka, Slavonskog Broda, Rijeke i Pule), upoznali su se s politikama i zakonodavstvom koje se odnosi na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom.

Polaznike su posebne zanimale teme pristupačnosti građevina, savjeti za prijavitelje o ispunjavanju uvjeta određenih horizontalnim načelima i načini ispravne komunikacije s osobama koje imaju različite vrste invaliditeta.

Podijelite ovu objavu s drugima: