Radionica – Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati

Radionica – Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati

2. listopada 2018.Kategorije: Novosti

Radionica – Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati

02. listopada, se u Zagrebu u prostorijama HUP-a, Radnička cesta 52/1, u organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Hrvatske udruge poslodavaca, održava radionica pod nazivom „Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati“.
Zakonodavac je predvidio mjere i mogućnosti kako bi potaknuo zapošljavanje osoba s invaliditetom koje imaju otežani pristup tržištu rada. Osobe s invaliditetom u nekim slučajevima trebaju određene prilagodbe prostora ili radnog procesa. Mnogi poslodavci su prepoznali priliku za dobivanje kvalitetne radne snage uz poticaje koje za zapošljavanje osoba s invaliditetom omogućava država. Stoga su neka od pitanja na koja želimo dobiti odgovor na radionici: Koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom? Zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom? Kakvi poticaji su osigurani i kako ih ostvariti? Kakve su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti? Kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu i što su to zamjenske kvote?
Vjerujemo da će poslodavci prepoznati važnost ove teme te iskoristiti priliku saznati više o zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom, podijeliti iskustva i izazove na koje nailaze i dobiti odgovore na svoja pitanja vezanu uz ovu temu budući da će predavanja na radionici održati stručnjaci koji se bave zapošljavanjem i radom osoba s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave