Radionica: Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati

Radionica: Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati

27. studenoga 2018.Kategorije: Novosti

Radionica: Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati

Nakon održane radionice u Zagrebu, a na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek organizirao je,u suradnji s Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, radionicu na temu ˝Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati ˝ koja se održala u utorak 27. studenoga 2018. u prostorijama HUP-a Regionalnog ureda Osijek.
Zakonodavac je predvidio mjere i mogućnosti kako bi potaknuo zapošljavanje osoba s invaliditetom koje imaju otežani pristup tržištu rada. Osobe s invaliditetom u nekim slučajevima trebaju određene prilagodbe prostora ili radnog procesa. Mnogi poslodavci su prepoznali priliku za dobivanje kvalitetne radne snage uz poticaje koje za zapošljavanje osoba s invaliditetom omogućava država. Stoga su neka od pitanja na koja smoželjeli dobiti odgovor na radionici: Koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom? Zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom? Kakvi poticaji su osigurani i kako ih ostvariti? Kakve su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti? Kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu i što su to zamjenske kvote?
U raspravi koja je uslijedila, poslodavci su imali priliku podijeliti iskustva i izazove na koje nailaze i dobiti odgovore na svoja pitanja vezanu uz ovu temu budući da su predavanja na radionici održali stručnjaci koji se bave zapošljavanjem i radom osoba s invaliditetom. Održavanje radionice popratili su i lokalni mediji.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na radionici su sudjelovali zamjenica pravobraniteljiceMira Pekeč-Knežević, te savjetnici Natalija Krajnović i Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: