Priznanja poslodavcima za zapošljavanje osoba s invaliditetom u 2023.

Priznanja poslodavcima za zapošljavanje osoba s invaliditetom u 2023.

2. srpnja 2024.Kategorije: Novosti

U Zagrebu su 1. srpnja 2024. godine u sklopu projekta Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ dodijeljena priznanja poslodavcima koji su se tijekom 2023. godine istaknuli kao najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom.

Ovaj projekt ZOSI provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZO), Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH. Izbor obuhvaća poslodavce i iz javnog i privatnog sektora, a provedba projekta nastavlja se i u 2024. godini s glavnim ciljem podizanje svijesti, promicanje, unapređivanje i poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom, razmjenu iskustava te uspostavljanje dobre suradnje na tržištu rada.

Poslodavci, dobitnici priznanja za 2023. godinu su Opća županijska bolnica Požega, Veterinarska stanica Pakrac, Vatrostalna Sisak, Žitoproizvod, Kutjevo, a ove je godine dodijeljeno i priznanje za primjer dobre prakse tvrtki Harburg-Freunderberger Belišće.

Događanju je prisustvovao pravobranitelj za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: