Pristupačno europsko događanje EU – pametni gradovi: Poboljšanje urbanističkog dizajna i mobilnosti za sve (24-NW-EU-01)

Pristupačno europsko događanje EU – pametni gradovi: Poboljšanje urbanističkog dizajna i mobilnosti za sve (24-NW-EU-01)

10. srpnja 2024.Kategorije: Novosti

U utorak, 2. srpnja 2024. godine održan je online webinar Pristupačno europsko događanje EU- pametni gradovi: Poboljšanje urbanističkog dizajna i mobilnosti za sve (24-NW-EU-01).

Glavni je cilj ovog događanja za umrežavanje AccessibleEU podići svijest o važnosti pristupačnosti u urbanom dizajnu diljem Europe. Ovim događanjem željelo se potaknuti i dublje razumijevanje izazova s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u urbanim okruženjima te promicati uključive prakse u urbanom planiranju i mobilnosti. Okupljanjem sudionika iz različitih sredina, događanje je kataliziralo pozitivne promjene kako bi se poboljšao urbani dizajn i mobilnost za sve.

Prepoznajući važnost urbanog turizma za gospodarstvo domaćina, na događanju su se propitivali načini na koje gradovi rade na osiguravanju jednakog pristupa gradskim ulicama, zgradama i spomenicima baštine za sve, u korist lokalnih zajednica i posjetitelja, koristeći pristupe participativnog dizajna i pametne podatke.

Ciljana publika bili su kreatori politika, organizacije i stručnjaci povezani sa svijetom urbanističkog dizajna, urbane mobilnosti, urbanističkog planiranja i izgradnje, gradski upravitelji, organizacije civilnog društva, kulturne ustanove, strukovna udruženja, društva i organizacije koje predstavljaju stručnjake zadužene za razvoj pristupačnih infrastruktura u urbanim okruženjima, a posebno onih povezanih s dizajnom, mobilnošću, inženjerstvom i arhitekturom, predstavnici civilnog društva, sveučilišta i akademici koji rade na pristupačnom urbanom dizajnu i mobilnosti te edukatori budućih stručnjaka za pristupačnost u Europi.

U ime Pravobranitelja za osobe s invaliditetom webinar su pratili  savjetnici pravobranitelja Marko Gotovac i Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: