Predavanje na Policijskoj akademiji

Predavanje na Policijskoj akademiji

5. travnja 2019.Kategorije: Novosti

Predavanje na Policijskoj akademiji

Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je na Policijskoj akademiji 5. travnja predavanje polaznicima/cama Specijalističkog tečaja za maloljetničku delikvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji Ministarstva unutarnjih poslova na temu „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom i suradnja s policijom“.

Tijekom izlaganja policijski službenici su upoznati s ovlastima i nadležnostima Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, radom institucije, ispravnom terminologijom oslovljavanja osoba s invaliditetom, važnosti Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, relevantnim zakonskim i podzakonskim propisima iz nadležnosti postupanja policije koji se odnose na osobe s invaliditetom, mogućnostima suradnje sa savezima i udrugama osoba s invaliditetom, te primjerima iz prakse. Poseban je naglasak predavanja stavljen na zločine iz mržnje, odnosno razlikovanje pojmova diskriminacija, govor mržnje, incident iz mržnje i zločin iz mržnje.

Zaključno, potrebno je istaknuti nastavak dobre suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, posebno kada se radi o edukacijama policijskih službenika.

Podijelite ovu objavu s drugima: