Otvorenje Kreativnog kutka Centra „Ja kao i Ti“ u Osijeku

Otvorenje Kreativnog kutka Centra „Ja kao i Ti“ u Osijeku

22. veljače 2019.Kategorije: Novosti

Otvorenje Kreativnog kutka Centra „Ja kao i Ti“ u Osijeku

Dana 22. veljačena adresi Strossmayerova 1A u Osijeku otvoren je Kreativni kutak Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „Ja kao i Ti“.
Kreativni kutak predstavlja izložbeni prostor u kojem će posjetitelji moći vidjeti radove koje su izradili korisnici Centra na svojim radionicama i tijekom radno-okupacijsko-kreativne terapije. Također, svaki posjetitelj moći će doživjeti lijepe susrete, čuti duboke životne priče i doživjeti vrijedno iskustvo. Cilj Kreativnog kutka je izložbenim prostorom u centru grada upoznati što veći broj sugrađana s kapacitetima, vještinama i mogućnostima korisnika Centra.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na otvorenju sudjelovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek koji je u obraćanju nazočnima istaknuo kako je uvjeren da će Kreativni kutak doprinijeti uključivanju korisnika Centra u život zajednice kao i senzibiliziranje javnosti za osobe s mentalnim oštećenjima te rušenje predrasuda i barijera. Pozvao je sve nazočne da promiču rad Kreativnog kutka i potaknu svoje sugrađane da posjete isti, a kako bi se na taj način senzibilizirala javnost za osobe s mentalnim oštećenjima, pomoglo u rušenju predrasuda i barijera koje postoje u društvu, te osvijestila okolina da osobe s invaliditetom imaju veliki potencijal i sposobnosti za koje smo svi dužni pomoći da ga razviju, iskoriste i pokažu.

Podijelite ovu objavu s drugima: