Okrugli stol: „Odvjetnici i tehnologija današnjice“

Okrugli stol: „Odvjetnici i tehnologija današnjice“

15. ožujka 2019.Kategorije: Novosti

Okrugli stol: „Odvjetnici i tehnologija današnjice“

U Zagrebu, u Hrvatskoj odvjetničkoj komori, 15. ožujka u sklopu obilježavanja XXXVII. Dana hrvatskih odvjetnika, održan je okrugli stol pod nazivom „Odvjetnici i tehnologija današnjice“. Cilj okruglog stola bio je dobiti i razmotriti razmišljanja odvjetnika iz zemalja kontinentalnog prava vezana uz recentna tehnološka postignuća i njihovu implementaciju kako u sudske postupke, tako i u ubrzavanje opće pravosudne prakse. Na okruglom stolu sudjelovali su brojni predstavnici zakonodavne, sudske i izvršne vlasti Republike Hrvatske, predstavnici odvjetničkih komora iz Republike Slovenije, Republike Slovačke, Republike Srbije, Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici međunarodnih odvjetničkih organizacija, te brojni odvjetnici.
Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak istaknuo je da napredak pravosuđa leži u legalnoj i stručnoj suradnji odvjetnika, sudaca i državnih odvjetnika, te kako odvjetnici dijele sudbinu društva. Rekao je kako u Hrvatskoj danas postoji oko 4.800 odvjetnika koji pružaju pravnu pomoć i nemaju eskluzivu zastupanja pred sudovima, iako je odvjetništvo jedina privatna pravna osoba navedena u Ustavu.
Sudionicima na okruglom stolu uvodnim riječima obratili su se premijer Andrej Plenković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa. O odvjetnicima i tehnologijama današnjice izlagali su dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore Mladen Klasić, dopredsjednik Slovačke odvjetničke komore Ondrej Laciak, dopredsjednik Slovenske odvjetničke komore Janez Starman i član Stručnog vijeća Odvjetničke akademije Hrvatske odvjetničke komore Lovro Kovačić.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom okruglom stolu je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: