Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o korištenju psa pomagača

Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o korištenju psa pomagača

3. listopada 2018.Kategorije: Novosti

Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o korištenju psa pomagača

U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 3. listopada u Zagrebu je održan Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o korištenju psa pomagača. Cilj rasprave je bila prezentacija prijedloga Zakona i proširenje rasprave zbog dobivanju što je moguće većeg broja prijedloga, primjedbi i mišljenja na predloženi nacrt Zakona. Također, u rujnu je otvoreno e-Savjetovanje o ovom zakonskom prijedlogu koje će za raspravu biti dostupno do 10. listopada (poveznica: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=8465 ).

Tijekom okruglog stola na kojem je sudjelovalodvadesetak sudionika predstavnikanadležnog Ministarstva,te predstavnika saveza i udruga osoba s invaliditetom, zaključeno je kako prijedlog Zakona odgovara potrebama današnjeg vremena budući da će on zamijeniti Zakon o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča iz 1998. godine. Tijekom rasprave naglašena je važnost kvalitete provedbe zakonskih odredbi, posebice onih prekršajnih, kao i brzina donošenja pratećeg Pravilnika za kojeg je predlagatelj odredio rok od šest mjeseci nakon donošenja Zakona.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na okruglom stolu su sudjelovali zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić i savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: