OdržanoPrvo para taekwondo prvenstvo Hrvatske i Međunarodni prijateljski kup u para taekwondou

OdržanoPrvo para taekwondo prvenstvo Hrvatske i Međunarodni prijateljski kup u para taekwondou

24. studenoga 2018.Kategorije: Novosti

OdržanoPrvo para taekwondo prvenstvo Hrvatske i Međunarodni prijateljski kup u para taekwondou

24. studenog 2018. savjetnica pravobraniteljice Branka Meić Salie sudjelovala je na otvaranju Prvog para taekwando prvenstva čime je ujedno obilježena druga obljetnica osnivanja Hrvatskog para taekwondosaveza. Rad Saveza svojim su dolaskom podržali gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici Ministarstva branitelja, predsjednice Republike Hrvatske i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Kao što je naglasio predsjednik Hrvatskog para taekwondo saveza Vlado Požežanac, para taekwondo je sport namijenjen osobama s tjelesnim i intelektualnim teškoćama, ali i termin koji predstavlja rastući globalni pokret koji uključuje uvrštavanje para taekwondoa na Paraolimpijske igre.

Para taekwondo nije samo sport, već on dovodi do niza pozitivnih promjena u svim aspektima života osoba s invaliditetom. U Savezu provode i terapijski taekwondokoji uključuje razvoj cijele osobe, a ne samo sportaša.
Hrvatski para taekwondo sportaši mogu se pohvaliti značajnim uspjesima ne samo na domaćoj, nego i na međunarodnoj para taekwondo sceni. Sa zadnjeg Europskog prvenstva u Bugarskom Plovdivu naši su sportaši Hrvatskoj donijeli četiri medalje i naslov europskog prvaka. Državno prvenstvo u para taekwondou predstavlja kvalifikacijski turnir za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati 2019. u Antaliji u Turskoj.

Na Prvom međunarodnom prijateljskom para taekwondo kupu sudjelovalo je više od 30 natjecatelja iz sedam zemalja. Na nadolazećem Svjetskom Para taekwondo prvenstvu koje će se održati 5. veljače 2019. godine u Antalij zahvaljujući Hrvatskom paraolimpijskom odboru Hrvatsku će po prvi puta predstavljati brojna selekcija od 10 natjecatelja u pratnji trenera i asistenata.

Podijelite ovu objavu s drugima: