Održani okrugli stolovi Projekta „Zajedno sretni“ u Splitu

U organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači Split dana 9. i 10. prosinca u prostorijama Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika održani su okrugli stolovi u sklopu projekta „Zajedno sretni“.
Glavni cilj projekta „Zajedno sretni“, sufinanciranog iz ESI fonda u vrijednosti od 11 miliona kuna je prevencija institucionalizacije te podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom. Projektne aktivnosti uključuju pružanje usluge organiziranog stanovanja, usluge rane intervencije i psihosocijalne podrške te jačanje kapaciteta stručnjaka za pružanje izvaninstitucijskih usluga i podizanje svijesti javnosti o procesu deinstitucionalizacije.
Prvi okrugli stol organiziran je u svrhu rasprave na temu ključnih problema na području rane intervencije i dostupnosti izvaninstitucijskih usluga djeci s teškoćama u razvoju. Na drugom okruglom stolu raspravljalo se o problemima s kojima se susreću osobe s intelektualnim teškoćama kada prijeđu u izvaninstitucionalnih oblik skrbi te pri integraciji u život zajednice.
Na okruglom stolu sudjelovali Margareta Mađarić, državna tajnica, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, predstavnici Centra za socijalnu skrb Split, ravnatelji više centara za odgoj i obrazovanje sa područja Dalmacije i drugi uvaženi sudionici, dok je ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom okruglom stolu sudjelovala savjetnica pravobraniteljice Maja Karaman Grbavac iz Područnog ureda Split.

Prilagodba