Održana završna konferencija projekta Kultura svima

Održana završna konferencija projekta Kultura svima

5. prosinca 2023.Kategorije: Novosti

Dana 4. prosinca u Omladinskom kulturnom centru Palach u Rijeci održana je završna konferencija projekta Kultura svima, riječke udruge Filmaktiv i partnera, Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te Udruge slijepih Primorsko-goranske županije. Završna konferencija nazvana je Zaokružetak te označava i završetak ovogodišnjeg ciklusa projekta Kultura svima, no i početak narednog projekta Kultura svima od siječnja 2024. godine s kojim ove udruge nastavljaju svoje inkluzivne prakse. Projekt u trajanju od 18 mjeseci obuhvatio je analizu, istraživanje i promicanje inkluzivnih kulturnih praksi u suradnji s Inkluzivnim kulturnim vijećem mladih Kultura svima te pregled prostora kulturnih institucija u Rijeci sa ciljem procjene razine inkluzivnosti te poticaja na njeno povećanje.

Na završnoj konferenciji prikazana je prezentacija rezultata analize te raznolikost perspektiva i iskustava o ovoj važnoj temi. Na kraju su izvedeni zajednički ključni zaključci o daljnjim koracima i preporukama za poboljšanje inkluzivnosti u kulturnim praksama.

Na završnoj konferenciji projekta Kultura svima, sudjelovala je savjetnica Tea Rubeša iz Područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Rijeci.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave