Održana sjednica Povjerenstva za pristupačnost Grada Splita

Održana sjednica Povjerenstva za pristupačnost Grada Splita

28. listopada 2021.Kategorije: Novosti

Održana sjednica Povjerenstva za pristupačnost Grada Splita

Dana 27. listopada 2021. u Splitu je održana prva sjednica Povjerenstva za pristupačnost Grada Splita koje je osnovano rješenjem Grada Splita od 8. listopada 2021. godine. Povjerenstvo čine šest predstavnika upravnih odjela Grada Splita, predstavnica Splitsko-dalmatinske županije, predstavnica Turističke zajednice Grada Splita, četiri gradska vijećnika te jedanaest predstavnika udruga za zaštitu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju i istaknutih aktivista.

Osnivanjem spomenutog Povjerenstva Grad Split je postao drugi grad u Dalmaciji koji ima međuresorno savjetodavno tijelo zaduženo za unapređenje položaja i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom a koje ujedno uključuje u rad predstavnike civilnog društva. Zadaća Povjerenstva je analizirati postojeću situaciju i davati prijedloge za uklanjanje barijera i prepreka pristupačnosti u okruženju, prijevozu, informacijama i komunikacijama na području grada Splita.

Prva sjednica Povjerenstva protekla je u upoznavanju članova i razmjeni ideja i prijedloga o načinu i sadržaju budućeg djelovanja. Sjednici Povjerenstva nazočila je Maja Karaman Grbavac, savjetnica Pravobraniteljice iz Područnog ureda Split, koja je ujedno imenovana za pridruženog člana/suradnika navedenog tijela.

Podijelite ovu objavu s drugima: