Održan sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova

Održan sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova

11. ožujka 2019.Kategorije: Novosti

Održan sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova

Dana 11. ožujka 2019. na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova održan je sastanak s ministrom Davorom Božinovićem, Nikolom Milinom, glavnim ravnateljem policije i suradnicima/ama vezano uz donošenje Pravilnika o načinu provedbe zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji te mjere udaljenja iz zajedničkog kućanstva i vezano uz suzbijanje nasilja.Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovale su u raspravi Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i Mira Pekeč Knežević, zamjenica pravobraniteljice.
Na sastanku su također sudjelovali Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za djecu HelencaPirnat Dragičević, predstavnica Ženske sobe dr. sc. Maja Mamula, prim.dr. Domagoj Štimac iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka.
U diskusiji pravobraniteljicaSlonjšak je govorila o području nasilja nad osobama s invaliditetom kroz iskustva ureda, suradnji s MUP-om te je dala preporuke za izmjenu i dopunu odredbi Pravilnika o načinu provedbe zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji te mjere udaljenja iz zajedničkog kućanstva te suzbijanja nasilja.
Više o sastanku možete pročitati iz teksta objavljenog na MUP-ovim mrežnim stranicama.

Podijelite ovu objavu s drugima: