Održan sastanak radne skupine Europske mreže tijela za jednakost

Održan sastanak radne skupine Europske mreže tijela za jednakost

22. travnja 2020.Kategorije: Novosti

Održan sastanak radne skupine Europske mreže tijela za jednakost

Dana 22. travnja 2020. godine putem videokonferencije održan je prvi sastanak radne skupine Equineta na temu: Legal protection for trans and intersex persons in Europe. Sastanak radne skupine se trebao održati u Madridu, ali je otkazan zbog širenja pandemije izazvane COVID-19. Članovi radne skupine su se okupili putem videokonferencije i na taj način proveli dio planiranih aktivnosti. S tim u vezi razmijenila su se iskustva vezano za slučajeve diskriminacije na temu rodne ravnopravnosti, prvenstveno prisutnost obiteljskog nasilja u vrijeme pandemije COVID-19, ali i nesigurnosti žena u svijetu rada što ima za posljedicu njihovu financijsku i socijalnu nesigurnost. Predloženo je osnivanje manje grupe koja će se baviti isključivo pitanjem utjecaja Covida-19 na položaj žena. Tijekom sastanka predstavljen je plan rada i aktivnosti za 2020. godinu te je predstavljena Strategija o rodnoj ravnopravnosti za razdoblje 2020. – 2025. godine.
O strategiji možete pogledati više na poveznici: https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/gender-equality/gender-equality-strategy_en).
Ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na sastanku je kao član radne skupine sudjelovala savjetnica pravobraniteljice Andreja Makar.

Podijelite ovu objavu s drugima: