Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom pri Sveučilištu u Rijeci

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom pri Sveučilištu u Rijeci

10. prosinca 2022.Kategorije: Novosti

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom pri Sveučilištu u Rijeci

Dana 7. prosinca 2022. godine na Sveučilištu u Rijeci obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom dodjelom godišnjih nagrada za najbolje studente s invaliditetom te izlaganjima na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Desetu godinu za redom se na Sveučilištu u Rijeci obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom dodjelom nagrada za najuspješnije studente s invaliditetom za akademske uspjehe ostvarene istaknutim trudom, radom i zalaganjem.

Najuspješnijom studenticom s invaliditetom je proglašena Lana Jovanović zbog postignutog akademskog uspjeha na preddiplomskom studiju hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu, a kao najuspješnijem studentu s invaliditetom nagrada je otišla u ruke Morisu Zorici, polazniku studija prava pri Pravnom fakultetu. Moris Zorica je tim povodom prezentirao temu svojeg diplomskog rada i prisutne upoznao s međunarodnom i nacionalnom pravnom regulativom zapošljavanja osoba s invaliditetom kao i s položajem osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u svijetu rada.

Nakon obraćanja i prigodnih riječi najuspješnijih studenata s invaliditetom prisutne je s dobrom praksom zapošljavanja osoba s invaliditetom upoznao predsjednik Udruge za mlade i studente s invaliditetom „Znam“ Luka Zaharija, čija Udruga zapošljava osobe s invaliditetom, a Nikoleta Zubić iz Ureda za karijere Sveučilišnog Savjetovališnog Centra je prisutne upoznala s teorijama razvoja karijere i prediktorima karijernog uspjeha, procesom upravljanja karijerom te pojmom zapošljivosti.

Svečanosti dodjela nagrada najuspješnijim studentima s invaliditetom prisustvovale su savjetnica Tea Rubeša i stručna suradnica Klara Senčanin iz Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave