Obilježavanje 10 godina rada Centra za rehabilitaciju Silver

Obilježavanje 10 godina rada Centra za rehabilitaciju Silver

27. studenoga 2018.Kategorije: Novosti

Obilježavanje 10 godina rada Centra za rehabilitaciju Silver

Povodom obilježavanja 10. godišnjice rada Centra za rehabilitaciju Silver, uz podršku Grada Zagreba, Centar Silver zajedno s Akademijom za razvojnu rehabilitaciju organizirao je 2. stručnu konferenciju „Umijeće korištenja senzorne integracije i pasa pomagača u (re)habilitaciji djece i odraslih osoba“.
Konferencija se održava od 27. do 28. studenog u Zagrebu. Na otvorenju konferencije nazočili su mnogobrojni stručnjaci, predstavnici institucija – državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa sa suradnicom, saborska zastupnica Milanka Opačić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičević Vukičević sa suradnicom, bivša ministrica Dorica Nikolić, ravnatelji i predstavnici ustanova suradnika Centra Silver, volonteri te vrijedni zaposlenici Centra. Tom prilikom dodijeljena su priznanja i zahvalnice. Iz Ureda u pozdravnom govoru se nazočnima obratila pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak koja je također dobila zahvalnicu.

Na konferenciji će izlagati svjetski stručnjaci u radu s djecom te odraslim osobama u području senzorne integracije, kao i u radu te proučavanju utjecaja djelovanja pasa pomagača u raznim (re)habilitacijskim postupcima. Sudionici konferencije imat će priliku upoznati najnovije znanstvene spoznaje i doživjeti demonstracije najnovijih metoda rada iz vodećih svjetskih centara.
Program konferencije se nalazi ovdje.

Zahvaljujući dugogodišnjoj podršci Grada Zagreba kao osnivača Centar za rehabilitaciju Silver razvio se u vodeću ustanovu socijalne skrbi koja u rehabilitaciju djece s teškoćama i osoba s invaliditetom uključuje pse pomagače.
Više o Centru pogledajte na mrežnoj stranici http://czrs.hr/ .

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave