Obilasci parkova i perivoja Slavonije i Baranje

Obilasci parkova i perivoja Slavonije i Baranje

6. rujna 2019.Kategorije: Novosti

Obilasci parkova i perivoja Slavonije i Baranje

Dana 6. rujna, u Perivoju kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održano je prvo u nizu događanja u parkovima i perivojima Slavonije i Baranje u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika ”JA KA” Osijek.
Udruga ”JA KA” Osijek odlučila je organizirati niz događanja u parkovima i perivojima Slavonije i Baranje. Prvo takvo druženje održano je u Perivoju kralja Petra Krešimira IV u Osijeku, uz prisustvo članica i članova Udruge te zainteresiranih sugrađana.
Na samom početku predsjednica Udruge VeselinkaKastratović pozdravila je okupljene i istaknula kako osim provedbe aktivnostikojima se pruža edukacija i pomoć oboljelim i liječenim ženama od karcinoma jajnika i članovima njihovih obitelji te aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti opće populacije o važnosti ranog otkrivanja karcinoma jajnika, metodama liječenja i mogućoj prevenciji, Udruga želi podsjetiti i potaknuti građane na druženja u parkovima i perivojima Slavonije i Baranje. Upravo ta mjesta, kao pluća gradova, ogledalo kulture življenja, mjesta susreta, druženja i ugodnih trenutaka odabrana su kako bi članice i članovi Udruge sa svojim sugrađanima obilježili smjenu dva prelijepa godišnja doba, ljeta i jeseni.
Tijekom prvog takvog druženja u osječkom Perivoju kralja Petra Krešimira IV, okupljeni su osim ugodne šetnje, razgovora i druženja, imali prilike uživati u čitanju poezije članica Udruge te stvaranju zajedničkih uspomena na ”točkama iznenađenja” u Perivoju.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetomdruženju je prisustvovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: