„Neki novi Brodway“, promocija filma i okrugli stol

„Neki novi Brodway“, promocija filma i okrugli stol

21. lipnja 2022.Kategorije: Novosti

„Neki novi Brodway“, promocija filma i okrugli stol

U Zagrebu je 21. lipnja 2022 godine u organizaciji Centra za rehabilitaciju Zagreb i Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Povjerenstvom za prevenciju nasilja i očuvanje obitelji i Lions Clubom Kontesa Nera, održana promocija dokumentarnog filma „Neki novi Brodway“ i okrugli stol „Suvremeni pristup u podršci osobama s Down sindromom“.

Film „Neki novi Brodway“, bosanskohercegovačkog redatelja Denisa Boijća, prati šest mladih osoba s Down sindromom iz Bosne i Hercegovine koji savladavajući brojne životne prepreke postaju polaznici glumačke škole, istovremeno rušeći predrasude i barijere o mogućnostima i sposobnostima osoba s ovim invaliditetom. Ovo je prvi dugometražni film iz Bosne i Hercegovine koji se bavi problematikom socijalne rehabilitacije osoba starijim od 18 godina s Down sindrom. Scenarij i režiju filma potpisuje Denis Bojić, režiser nagrađivanih filmova “Djeca” i “Lica Lafore”, a ostatak filmske ekipe čine montažer Ognjen Bogdanović, direktor fotografije Slaviša Branković, snimatelj Dejan Račić, asistent snimatelja Milorad Rajlić, asistent režije David Јelić, snimatelji tona Duško Јovanović, Aleksandar Vlajić, Predrag Đorda, Srđan Radaković, Željko Kalamanda, rasvjeta Duško Lazić, tonska obrada Vladimir Vladetić, grafička obrada Ognjen Radmilo, producent Filip Mlađenović. Glazbu za film skladali su David Mastikosa i Asmir Јakupović.

Službenu najavu filma možete pronaći na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=icwm5tyoFuI&t=15s

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom promociji filma i okruglom stolu prisustvovao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: