Mliječna staza 2023. – Na tisuće staza, trčimo s jednim ciljem, za mentalno zdravlje djece i mladih u školama

Mliječna staza 2023. – Na tisuće staza, trčimo s jednim ciljem, za mentalno zdravlje djece i mladih u školama

30. kolovoza 2023.Kategorije: Novosti

Ove se godine UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza održava po sedmi put zaredom, a u razdoblju od 2017. do 2022. godine postala je važna platforma za podizanje svijesti i prikupljanje resursa za ključna ulaganja u dobrobit djece. UNICEF je zahvaljujući Mliječnoj stazi do sada podržao:

  • osnivanje nacionalne Banke humanog mlijeka,
  • financijsku potporu udomiteljskim obiteljima najmlađe djece,
  • opremu za sva javna rodilišta u Hrvatskoj,
  • uspostavljanje usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji te
  • program poboljšanja brige o mentalnom zdravlju djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2023. odvijat će se na tisućama staza diljem Hrvatske tijekom 10 dana, od 15. do 24. rujna 2023. godine. Uz pomoć mobilne aplikacije sudionici će hodanjem, trčanjem, vožnjom na biciklu, rolanjem ili u kolicima te svojim porukama podrške i donacijama pomoći podržati poboljšanje brige za mentalno zdravlje djece i mladih u Hrvatskoj.

Informacije o načinu prijave i sve informacije o ovogodišnjoj UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza 2023. može pronaći na poveznici: https://www.mlijecnastaza.hr/

Također, savjete za očuvanje mentalnog zdravlja za djecu i mlade, za roditelje i za stručnjake možete pronaći na poveznici: https://www.unicef.org/croatia/mentalnozdravljedjeceimladih

Podijelite ovu objavu s drugima: